Begin met php
Voordat je met php gaat beginnen, moet je natuurlijk wel weten of je host dit ondersteund. Wat zeker niet altijd het geval is.
Heb je gratis ruimte bij je provider, zoals chello of wanadoo, dan is dit meestal niet het geval.
Dan kun je beter wat ruimte kopen bij een betaalde host met php ondersteuning natuurlijk.

Hoe kom je erachter dat het wel zo is?

• Je kunt natuurlijk navraag doen bij je host
  • Je kunt het ook even zelf uitproberen, dit doe je als volgt:

Maak even een  bestandje aan met bijvoorbeeld Kladblok, noem hem bijvoorbeeld phptest.php.
zet vervolgens het volgende in je bestand:

<?php phptest () ; ?>

Upload het betsand naar je server en roep hem op met http://www.jousite.nl/phptest.php