Beginnershandleiding in php
Een beginnershandleiding in php.

In een html pagina kun je gewoon php codes weergeven, alleen dan moet je er wel de extensie van de pagina op *.php laten eindigen.

Je kunt in een php pagina ook steeds een bepaalde tekst terug laten komen, dat doe je op de volgende manier:

<?php

$tekst = "Menu")

?>

nu geef je dus aan dat als de browser $tekst leest er eigenlijk het woordje Menu hoort te staan.

Je kunt natuurlijk ook gewone linken maken:

<?php
echo "<a href="index.html">home</a>";
?>

Om je code een beetje overzichtelijk te houden kun je het beste wat commentaar erbij plaatsen, dit is voor jezelf het makkelijkst, zo houd je je code overzichtelijk en dan kom je niet met het probleem te zitten dat je niet meer weet waar alles goed voor is. Dit kun je doen bijvoorbeeld door streepjes // Alles wat achter de streepjes staat zal genegeerd worden door de browser.

<?php
//Dit is dus de tekst die je niet gaat zien.
echo "deze tekst zie je dus wel";
?>

Variabelen

Met variabelen kun je zeg maar wat informatie vooraf opslaan.
Dit is een tekst die je vooraf aanmaakt en die je op ieder moment weer door een code aan kunt roepen, bijvoorbeeld:

<?php
$getal = 1;
$text = "dit is het getal:";
echo "$text $getal. <br> Maar dat wist ik al.";

Hier komt dus uit:

Dit is het getal 1.
Maar dat wist ik al

Zo kun je het natuurlijk ook herhalen:

<?php
$getal = 1;
$text = "Als ik deze tekst";
$text2 = "keer lees, snap ik het!";
echo "$text $getal $text2";

Hier staat dus:

Als ik deze tekst 1 keer lees snap ik het!