Installeren van forum phpBB2

Omdat ik regelmatig een email krijg met: Anouk Help!!! hoe installeer ik het forum van phpBB2, zal ik het hier uitleggen. Het lijkt een hele zware taak, maar dat valt best mee. Ik zal je hier zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen hoe je te werk gaat.

stap 1  Download het forum en het language pakket (dutch) op de phpBB2 site, klik hier

stap 2  Sla het mapje op op je harde schijf en pak het uit met winzip (van winzip.com)

stap 3  Upload de gehele map phpBB2 naar je server, dit kan even duren want er zitten veel bestanden in. (Dit krijgt dus de locatie www.jesite.nl/phpBB2) Heb je dat gedaan dan moet je alleen even het bestandje config.php de juiste schrijfrechten toekennen, oftewel chmodden naar 777 (dat is alle vakjes aanvinken)

stap 4  Nu staat hij er in principe al op, nu moet je het forum alleen nog installeren, dit doe je door naar www.jesite.nl/phpBB2/install.php te gaan.dan krijg je het volgende te zien.

<<<< de host waar je het forum op draait

<<<< je mysql database naam en paswoord

<<<< je email adres

<<<< hier kies je je forumnaam die je wilt gaan gebruiken

<<<< hier kies je je eigen gekozen paswoord voor het forum gebruik

Nu kun je de installatie starten, als hij klaar is krijg je het beheerders gedeelte van het forum te zien, dat wil dus zeggen dat je alles goed geinstalleerd hebt!!

stap 5 Nu kun je het forum naar je eigen wensen aan gaan passen, log gewoon in met je gebruikersnaam en wachtwoord die je zojuist opgegeven hebt.

Heb je per ongeluk ergens een foutje gemaakt? dan hoef je niet opnieuw te beginnen hoor :-) dan verwijder je het bestand config.php en upload het originele bestand config.php weer terug. dan kun je de installatie weer opnieuw starten.

Suc6!!!!!!!!!!