Een font is combinatie van tekens in een bepaald lettertype. Er zijn heel veel fonts beschikbaar op het internet, veel gratis, maar vaak moet je er ook voor betalen. Een aantal staat al op je harde schijf, omdat ze bij Windows worden meegeleverd. Ze staan dan (meestal) in de map C:/Windows/fonts. Een paar bekende fonts zijn bijvoorbeeld: Arial, Verdana, Helvetica en Times New Roman. In Paint Shop Pro kun je alle lettertypen, die zijn ge´nstalleerd op je computer, toepassen op een bestand....

Een nieuw font, gebruikt op je website of in mail kan alleen als zodanig worden gezien door de bezoeker van je site wanneer hij/zij dit font ook op de computer heeft. Zo niet, dan ziet de bezoeker de tekst in het lettertype dat standaard op zijn computer staat.

De gebruiker kan het lettertype wel zien als je het bijvoorbeeld in een afbeelding gebruikt, om een font in paintshop pro (of ander grafisch programma) te gebruiken is het het makkelijkste om het lettertype even te installeren (je kunt het ook gebruiken zonder installatie.)

Ik zal uitleggen welke manieren je daarvoor kunt gebruiken..

Om het lettertype in windows te installeren ga je als volgt te werk. (dus daarna ook bruikbaar in Paintshop Pro, Adobe Photoshop enz)

Je gaat op je pc naar start en vervolgens naar het configuratiescherm, daar kies je voor lettertypen. Je komt nu terecht in de map fonts , hier zie je alle lettertypes staan die geinstalleerd zijn op je pc. Om een nieuw lettertype te installeren ga je in de menubalk naar bestand en klikt vervolgens op Nieuw lettertype installeren..

Blader nu naar de map waar je je font hebt staan

Je lettertype komt dan bovenaan in de lijst te staan, deze klik je aan en vervolgens klik je op OK, nu wordt je lettertype geinstalleerd en kun je het gebruiken in windows of in een grafisch programma.

Wil je een lettertype maar af en toe gebruiken en dus niet installeren? Dan kun je het bestand van het lettertype openen zodat je het lettertype ziet. sluit dit niet, zolang het geopend is zal het verschijnen in je grafische programma.

Ben je op zoek naar een nieuwe font? kijk dan eens of hier wat voor je tussen staat