Geluid in site
aa

Om geluidsbestanden te gebruikenin een webpagina heb je maar enkele
eenvoudige aanwijzigingen in HTML nodig.:

Daardoor word een link gemaakt waarop de bezoeker kan klikken, waarna het bestand word geladen en afgespeeld. Afhankelijk van de browser die de bezoeker gebruikt en de plugins die hij heeft geinstalleerd, wordt de speler geopend in een apart programma venster (bijvoorbeeld Windows Mediaplayer) of als nieuwe webpagina waarin dan de stuurelementen worden weergegeven (bijvoorbeeld met quicktime)

Ingebedde geluiden

Het is handiger om geluiden over te brengen met de <EMBED>- tag. <EMBED> is weliswaar geen onderdeel van de officiële HTML-standaard, maar wordt door de gangbare browsers vanaf versie 3 ondersteund en kan behalve de hier voorgestelde (geluids) indelingen in principe elk bestand inbedden (afhankelijk van de geinstalleerde plug-ins).

In tegenstelling tot de eerdere linkmethode wordt de plugin met <EMBED> ingebed in de pagina, en kan de verschijningsvorm vergaand worden beïnvloed, zodat je meer controle hebt over het uiterlijk van de pagina.

Standaard wordt het geluid onmiddelijk nadat het is overgedragen een enkele keer afgespeeld.
Om bijvoorbeeld uw pagina te voorzien van een achtergrondmelodie kunt u met enkele attributen het uiterlijk
en gedrag van de plugin manipuleren en zo bijvoorbeeld het geluidsbestand oneindig vaak laten afspelen of iets dergelijks.
De volgende attributen zijn beschikbaar:

Attribuut

Functie

Maar let er wel op, dat muziek de laadtijd vertraagt!!!!!!
En je kunt er het beste ook voor zorgen, dat iemand de mogelijkheid heeft om de muziek aan- en uit te zetten. Niet iedereen is op muziek gestelt.