Icoontje bij favorieten

Zoals je kunt zien als je deze site opslaat bij je favorieten, krijg je een ander icoontje mee als het standaard internet explorer icoon.
(werkt alleen met IE 5 en hoger) Dit kun je zelf maken, dan ga je als volgt te werk.

Het ontwerpen van je icoon

Hiervoor kun je het programma Icon Force gebruiken of een ander grafisch programma.
Zorg ervoor dat de afmetingen van het icoon niet groter zijn als 16 x 16.

Opslaan

Vervolgens sla je het icoon op met de naam favicon met extensie .ICO
Doe je dit niet, zal het niet werken, want Internet Explorer zoekt automatisch naar het bestand favicon.ico.
De meeste grafische programma’s ondersteunen de .ICO extensie niet, download hiervoor Icon Force door hier te klikken.

Wil je toch een andere naam gebruiken als favicon?
Dan moet je een extra regeltje tussen je <head> tags invoeren:

<A LINK REL=”SHORTCUT ICON” HREF=”http://www.deurl.nl/bestandsnaam.ico”>

Maar in de regel werkt favicon.ico het beste.
Ben je daarmee klaar, upload dan het icoon naar je server, je kunt hem het beste gewoon in je root directory plaatsen.

That’s it! Suc6