Bestanden includen in HTML

Bij php hoor je er wel meer van een bestand includen, maar wist je dat dat in html net zo gemakkelijk gaat?
Deze manier van includen noem je SSI, dat betekend Server Side Include,
dit moet echter je host wel ondersteunen, maar meestal is dat wel het geval.
Wat je in dit bestand plaatst wordt nu uitgevoerd op de server, de output daarvan komt terecht op je htmlpagina.

Stel je wilt absoluut niet met een frameset werken, maar toch wil je op iedere pagina hetzelfde menu zonder daarvoor iedere pagina opnieuw te veranderen als je je menu wilt uitbreiden, maar je kunt het met meer dingen doen, bijvoorbeeld je header, scripts noem maar op..
Dat gaat vrij simpel! Het bespaart je een hoop werk.

Om een extern bestand op je pagina te krijgen gebruik je de volgende code, je kunt hiervoor een tekstfile gebruiken of een html bestand:

<!--#include file="naamvanbestand.txt" -->

wat je dus op je pagina te zien wilt krijgen plaats je in het tekst-bestand (of htm(l) ),
de pagina waar je de code op wilt plaatsen geef je extensie *.shtml mee.
Noem je de pagina geen .shtml dan krijg je de melding "an error occured in this directory"
Dus nog even voor de duidelijkheid, je maakt het tekstbestand aan en plaatst daar je content in, vervolgens maak je de pagina die eindigt op .shtml en daar plaats je het regeltje  <!--#include file="naamvanbestand.txt" --> beide bestanden upload je naar je server.. let wel op dat het op je harde schijf nog niet werkt, alleen als de bestanden online staan!