Php bestand includen

Ben je klaar met een script uploaden naar de server, maar wil je dit in een html pagina gebruiken? dat kan ook.
De eerste vereiste hiervoor is dat je deze pagina de extensie .php meegeeft.
Dan kun je het bestand in je html-pagina includen als volgt:

<?php include “script.php” ;?>

PHP gebruikt het “echo”commando om een string van gegevens naar de browser te sturen. Bijvoorbeeld:

<?php echo “wat hier staat word terug gestuurd naar de browser”;?>

Één van de meest belangrijke dingen in php zijn de variabelen. Een variabele begin je met “$”. een voorbeeld hiervan is:

<?php $name=”zomaar iemand”;
echo “Hallo $name”;

Hier komt vervolgens te staan: Hallo zomaar iemand