PHPMyadmin installeren

Ik ga je zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen hoe je php myadmin installeert. Phpmyadmin is één van de bekendste programma's om contact te leggen met je database. Klik hier om phpmyadmin te downloaden Neem altijd de laatst uitgekomen versie (dat is op dit moment dat ik dit schrijf versie 2.5.0. als voorbeeld neem ik ook deze)

Je download het zip bestand en "unzipped" dit met Winzip. Vervolgens open je config.inc.php met kladblok (of zoals ik gebruik Crimson Editor, dit maakt het geheel wat overzichtelijker)

Hier ga je naar regel 39, daar vul je het pad in waar je phpmyadmin wilt installeren, (noem zo dus ook het mapje, want de benamingen moeten precies kloppen)

Vanaf regel 63 zie je dit te staan:

dit is het gedeelte waar je je databasegegevens invult, zorg dat je ze goed invult anders werkt het niet! Bij mysql hostname staat standard "localhost" in de meeste geval is dit goed, of je moet van je host andere gegevens hebben gekregen. verder zorg je dat op regel 73 "http" ingesteld staat, dit is de veiligste manier om in te loggen (vind ik...) Meteen onder die regel vul je bij mysql user je gebruikersnaam van je database in, daaronder je paswoord van de database en op regel 77 de databasenaam. Verder hoef je in principe niets te veranderen.

De standaardtaal van phpmyadmin is engels, ben je niet zo goed in engels, dan kun je de taal ook veranderen, dit doe je op regel 296

Hier haal je op het begin van de regel de twee streepjes weg (//)  en verander je "en" even in "nl"

Verander verder niets aan de configuratie! Nu ben je klaar met aanpassen en sla je het bestand op, vervolgens upload je het mapje naar je server. Om bij je phpmyadmin te komen ga je naar de url die je hebt aangemaakt. www.jesite.nl/phpmyadmin  (of je moet natuurlijk het mapje anders genoemd hebben :-))

Succes!!!!

©www.anouksweb.nl