Site uploaden

Om je site aan de hele wereld te laten zien, zul je deze op moeten slaan bij de server van je provider.
Dat heet uploaden. Hiervoor heb je een FTP-programma nodig, bijv WS_FTP of Cute_FTP.

Wanneer je een FTP programma start, zul je eerst de gegevens van je provider in moeten voeren, voordat je verbinding krijgt. Deze gegevens krijg je altijd als je de server rumte aanvraagt, heb je de gegevens niet? neem dan even contact op met je provider.

Profile Name:  Hier geef je de naam op van het profiel, maakt niet zo gek veel uit wat je hier invoert.
Host Name/Address: Het ftp adres van je provider. bijv ftp.provider.nl
Host Type: Deze kun je het beste op automatisch laten staan
User ID: De gebruikersnaam die je van je provider hebt gekregen
Password: Het ftp wachtwoord wat je bij je provider hebt gekregen

Nu klik je op toepassen en OK, en kun je verbinding maken met de provider en de bestanden uploaden naar de server. Je krijgt nu een scherm te zien verdeeld in twee vakken, aan de linkerkant staan de bestanden op je eigen harde schijf en rechts staan de bestanden die bij de server staan. Nu kun je heel makkelijk de bestanden links selecteren en kopieren.