Surftips

Hieronder vind je enkele tips die het surfen wat makkelijker maken.

Zoeken op een pagina
Stel je bent op een pagina met heel veel tekst, maar je bent op  zoek naar een bepaald onderwerp. Hier is een heel makkelijk middeltje voor. Druk ctrl en F in, dan verschijnt er een invulvenster. Hier kun je kiezen of er naar een bepaald woord gezocht moet worden of een synoniem.

Lettergrootte
Dit is ook wel een makkelijk hulpmiddeltje, druk ctrl in en scroll met je muis, hierdoor veranderd op het scherm de lettergrootte.

Favorieten indelen
Als je veel rondsurft op het web, heb je wel eens kans dat je lijst met favorieten verschrikkelijk lang word. je kunt deze heel makkelijk op alfabet indelen zodat het geheel wat overzichtelijker word. Dit doe je zo: Je klikt in het menu op favorieten, in de lijst die dan verschijnt klik je met je rechtermuisknop, dan kies je voor sorteren op naam.

Naar de vorige of volgende pagina
Als je de shift knop ingedrukt houd en dan met de scrollfunctie van de muis op en neer gaat, ga je naar de vorige of volgende pagina. (wieltje omlaag is vorige en omhoog is volgende)

Sneller navigeren
De meeste site beginnen met www en eindigen op .com of .nl. waarom zou je dat iedere keer met de hand intikken? De Internet Explorer heeft hier een slim truukje voor. Als je bijv naar www.anouksweb.nl wilt, dan tik je in de adresbalk alleen anouksweb in in plaats van op enter te drukken, druk je nu op ctrl + enter. IE zorgt er dan voor dat er www. voor en .nl achter komt. Lekker makkelijk!!

Webpagina’s kun je ook opslaan,
om ze later nog eens offline op je gemak te bekijken, dit doe je als volgt. Ga naar bestand en kies opslaan als..

Email versturen met IE
Als je aan het surfen bent en je wilt een email versturen hoef je daar niet persé je outlook voor te openen, je kunt ook in de adresbalk: mailto:email@adres.nl intikken (bijv:mailto:info@anouksweb.nl)

Wanneer is een website voor het laatst ge-update?
Daar kun je heel snel achterkomen door in de adresbalk het volgende in te typen:

javascript:alert(document.lastModified)