Wat is MYSQL?

MYSQL  is een veel gebruikte database. Deze kan aangeroepen worden door php scripts.  De bedoeling van de database is dat je gegevens erin op kunt slaan.

Via php scripts kun je informatie uit je database opvragen, je kunt informatie invoegen, verwijderen en wijzigen.

Een mysql database zit meestal niet standaard bij je webruimte. de ruimte die je bijvoorbeeld bij chello, planet ofzo hebt, daar zal geen MYSQL database bij zitten. Bij een betaalde host met php ondersteuning meestal wel, maar niet altijd, vraag dit even na aan je host.

Je kunt niet rechtstreeks bij je database komen, hiervoor heb je een tool nodig om verbinding te krijgen ermee. De meest gebruikte hiervoor is php myadmin.

Dit is een voorbeeld van de database (je ziet dus php myadmin)