Wat is PHP?

PHP (Hyper Text  Preprocessor) is een programmeertaal met zeer veel mogelijkheden die je makkelijk kunt integreren in HTML pagina’s..
PHP is een server side programmeertaal. Dit wil zeggen dat de scripts op de server uitgevoerd worden en dat de uitwerking van de scripts meteen naar de bezoeker word door gestuurd. Je kunt met PHP werken d.m.v. scripts of met een database.

Je kunt van alles met php doen, je kunt bijvoorbeeld een linksysteem maken wat zichzelf kan redden.
of een bezoekersteller enz de mogelijkheden met php zijn oneindig.