Je eigen webserver installeren.

Vind je het ook een verschrikking dat als je met een php script bezig bent je deze nooit lokaal (op je computer) kunt testen? Dit is opgelost als je je eigen server installeerd. Dit is heel makkelijk, als je er maar even je hoofd bijhoud en alles goed leest (maar is dat niet met alles zo??)

Ik gebruik zelf PHP Triad 2.11, dus daar ga ik hier ook even van uit. ( de installatie van een andere versie werkt overigens ongeveer hetzelfde) Je kunt PHPTriad hier downloaden Hierbij kun je php, mysql en phpmyadmin op je eigen computer gebruiken.

Je slaat de zipfile op op je computer en je opent deze met winzip.

Nu kun je gaan beginnen met de installatie..

Je opent de exe file, je klikt op next en alles begint zich automatisch uit te pakken .. klaar :-) Het mapje Apache  komt automatisch in c:/apache,
open dit mapje en start apache.exe.  Laat dit geminimaliseerd draaien, ga vervolgens naar

http://localhost/phpinfo.php of
http://127.0.0.1/phpinfo.php

Nu kun je zien welke versie je zojuist geinstalleerd hebt en alle benodigde informatie.

Wil je lokaal je phppagina's testen, dan zorg je dat je deze in de map C:/apache/htdocs/ plaatst

Je mysql database vind je op

http://localhost/phpmyadmin/index.php

veel programmeer-plezier! :-)