Werken met javaapplets

In de rubriek "Scripts" vind je diverse javaapplets (javaapplets onder het menuitem JAVA), maar hoe maak je nu gebruik van deze applets?

De meeste javaapplets worden aangeboden in een zipfile, dit kun je uitpakken m.b.v. Winzip, dit is te downloaden op Winzip.com

In het uitgepakte pakketje vind je de benodigde class files en eventuele afbeeldingen voor een applet. Al deze bestanden plaats je in dezelfde directory als de pagina waar je de applet weer wilt geven. Het makkelijkste is om hier even een aparte map voor aan te maken, anders ben je zo de weg kwijt in je directory.

Dus wat zit er tenslotte in het mapje? : benodigde .class of .jar bestand(en), de eventuele afbeelding(en) en je pagina.

Als je op deze site een applet download staat er op dezelfde pagina een appletcode,
deze plaats je tussen de <body> tags van je pagina op de plaats waar je het applet weer wilt geven..