XHTML

XTHML staat voor EXtensible HyperText Markup Language

XHTML is een programmeertaal die de gewone html gaat vervangen op den duur. Het is een combinatie van XML (beschrijft de data)  en HTML.(toont de data) De twee talen hebben heel veel van elkaar weg. XHTML is wat strenger en schoner dan html.

Je zal wel denken, waarom xhtml, het gewone html is toch ook nog prima? Door de jaren heen is het zover gekomen dat je op het WWW veel slechte html paginas tegenkomt en ook niet alle paginas kunnen bekeken worden door alle browsers. Je komt ook steeds meer mobiele telefoons tegen met internet, waarin een pagina er niet altijd even fraai uitziet. Deze problemen zijn verleden tijd met XHTML.

Het gaat natuurlijk nog enige tijd duren, voordat de gewone HTML gaat verdwijnen en plaats maakt voor XHTML.

Maar het is raadzaam dat je je hier alvast wat in verdiept.

wat veranderd er zoal?