Briefpapier maken

Je eigen achtergrond maken voor stationeryEerste mogelijkheid


Stap 1

Kies een plaatje wat je wilt gebruiken.
Bestand openen en naar je juiste map bladerenof de sneltoets
Zorg wel dat je kleuren op 16 miljoen staat. Dat kan je zien rechtsonder in de hoek.
Staat het niet op 16 miljoen kleuren dan kan je dat veranderen.
Kleuren- kleurdiepte uitbreiden en dan 16 miljoen kiezen

Stap 2

Open een nieuw leeg bestand dat doe je om op bestand nieuw te kiezen of de sneltoets te gebruiken.
Zorg dat deze 1024 breedte x 400 hoogte is en transparant.

Stap 3

Nu gebruik je hetpipetje om een kleur te kiezen als achtergrond. Uit je eerste plaatje.

Stap 4

Nu vul je het lege plaatje met de kleur die je gekozen hebt dat doe je met het emmertje (vakvulling)

Stap 5

We gaan nu  het eerste plaatje bij het tweede voegen. Klik op het eerste plaatje. Klik het eerste plaatje aan (zo dat de blauwe balk blauw is) Dan ga je naar het scherm palet lagen achtergrond (Als je die niet hebt ga je met rechtermuisknop op een werkbalk staan. Kies je voor  werkbalken en dan de juiste werkbalk. ) Daar zie je achtergrond staan. Deze sleep je naar je 2de scherm.

Stap 6

Je zet het plaatje op de goed plaats

Stap 7

Je kan nu het plaatje bijwerken met de gum (wisser) je kan dus de randjes wat mooier maken.

Stap 8

zoals je ziet is het nu al zo goed als klaar je kan nog wat met  effecten spelen. Sla het op als .jpg En klaar zijn wij.Andere mogelijkheid
Stap 1

Kies een foto die je mooi vind Open hem in PSP en ga naar selecties -Alles Selecteren Dan doe je Selecties – Wijzigen - Inkrimpen, 10 px. Dan: Selecties- Wijzigen - Doezelen, 10 px. Klik met je rechtermuisknop op de titelbalk van je afbeelding en kies: Kopiëren

Stap 2

Doe dit nogmaals en kies: Plakken als nieuwe afbeelding Activeer je pipet en pak met je rechtermuisknop een kleur uit de afbeelding op, eentje die je mooi vindt voor de achtergrond van je postpapier. klik nu op "Stijlen" en dan op "Effen" en pak met je pipet en je linkermuisknop een kleur uit de afbeelding op als voorgrondkleur.

Stap 3

Open nu een nieuwe afbeelding van 1025 breed en ruim de hoogte van je plaatje achtergrondkleur; wit activeer de vulbus met de volgende instellingen: mengmodus : normaal, afstemming modus : geen en dekking op 100.

Stap 4

Klik nu op het zwarte pijltje van de voorgrondkleur, houd het even vast en je kunt kiezen uit verschillende stijlen - kies voor "verloop": Vervolgens klik je midden in het veldje dat het verloop aangeeft Activeer onder "Stijl" het bovenste blokje (= Lineair Verloop) en zet de hoek op 90%Eventueel kun je een vinkje zetten bij 'Verloop Omkeren" het hangt er van af welke kleur je aan welke kant van het beeld wil hebben.

Stap 5

Klik op OK en activeer je Vulbus - Klik nu in de nieuwe witte, achtergrondbrede, Je kunt nu een effect gaan toepassen, bijvoorbeeld Effecten – Grofkorreligheid.

Stap 6

Ga naar Effecten – Textuur – effecten - Lamellen en ga spelen met de instellingen tot je tevreden bent. 
Je moet een beetje spelen als  je  tevreden bent klik je op OK en is je achtergrond klaar.

Stap 7

Klik nu met je rechtermuisknop op de titelbalk van de afbeelding die je van een wazige rand hebt voorzien en kies: "Kopiëren" Klik vervolgens op de titelbalk van je zojuist gemaakt achtergrond en kies "Plakken als nieuwe selectie" Je plaatje staat nu in de achtergrond, schuif hem netjes op de plek waar je hem wilt hebben.

Stap 8

Sla je werk op als jpg en je briefpapier is klaar!!